Bourgondisch Amsterdam

"Bij de naam Dikker & Thijs gaat er in jouw koppie ongetwijfeld een belletje rinkelen. Hier maakte Amsterdam in de eerste helft van de vorige eeuw kennis met de pareltjes uit de traditionele Franse keuken. Anno 2017 is er nog steeds volop reden om er met een lege maag op bezoek te gaan. In de prachtige Prinsenkelder zit Thijs by Dikker & Thijs. Wij kiezen voor een boterzachte Bavette met haricots verts en in de oven gegaarde kabeljauw met mossel-saffraansaus."

Klik hier voor het volledige artikel


Glamour

"Mocht je in het centrum van Amsterdam zijn, plof dan gerust neer bij Thijs by Dikker & Thijs. Het historische restaurant aan de Prinsengracht. De horecaliefhebber kende de plek al jaren als een klassiek Frans restaurant. Een mega update leert je dat Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier de Franse keuken naar Nederland bracht."

Klik hier voor het volledige artikel


Chefs Friends

"We hebben een Franse bistrokaart, maar wel een die Bourgondisch is vertel Norbert Steens als mijn partner en ik plaatsnemen. Samen met zijn Koks tekent hij nog wel voor de menukaart. Daarop Klassieke Franse gerechten als steak tartare, bavette, tarte tartin en crème brûlée."

Klik hier voor het volledige artikel


Barts Boekje

"Er zijn van die restaurants in Amsterdam, die ken je wel, je weet dat het er best oke is, en toch kom je er nooit. Midden in de stad op de hoek van de Prinsengracht en de Leidsestraat staat er zo een: hotel en restaurant Dikker & Thijs dat al 120 jaar in een fantastisch, eeuwenoud rood bakstenen bakstenen gebouw huis. Thijs by Dikker & Thijs is een ongedwongen restaurant in smalle souterrain waarbij er gezellige lange banken en stoelen staan."

Klik hier voor het volledige artikel


Dishtales (ENG)

"In the midst of all the bustling, touristic energy of Amsterdam lies a stunning, monmental building. Back in the days this used to be a warehouse. Today, the fine people of Amsterdam know it as the Dikker & Thijs boutique hotel. Underneath this majestic building lies a cute litlle, bistro style restaurant called Thijs."

Klik hier voor het volledige artikel


JAN Magazine

"Wie wel eens over de Leidsestraat in Amsterdam loopt, heeft ze vast wel eens gezien: de blauwe neonletters Dikker & Thijs op de gevel boven de Etos. Hier zat vroeger een restaurant voor Oesters, Kreeft en kaviaar, dat in de jaren vijftig grote naam en faam verwierf. Vandaag gaan ze bij Thijs by Dikker & Thijs boor dat lekkere brasseriegevoel. Je hebt er altijd goede gerechten waarom een steak tartaat, salade nicoise en boerderijkip met Franse frieten."

Klik hier voor het hele artikel


De Restaurant Krant

"In 1915 liet Dikker & Thijs Nederland verassende smaken proeven. Tegenwoordig is dat stedelijker en extraverter, maar met een knipoog naar de culinaire traditie en nog altijd in het oorspronkelijke pand aan de Prinsengracht. De grondlegger van de Nederlandse eetcultuur presenteert zich opnieuw met een volgende generatie culinaire geschiedenisschrijvers. "

Klik hier voor het volledige artikel


Catch 52

"Het hotel Dikker & Thijs, en dat komt vooral door hun culinaire herkomst bestaat namelijk uit verhalen. Onzettend veel verhalen. Over de stad zelf, over de manier hoe zij Amsterdam en dus Nederland lieten kennismaken met de Franse Cuisine, over luxe delicatessen, over een michelinster, over de Nederlandse chefs van niveau die hier gewerkt hebben. En al die verhalen verdienen het om bij stil te staan."

Frans Restaurant - Thijs by Dikker & Thijs - Reviews - Catch52-1.png

Frans Restaurant - Thijs by Dikker & Thijs - Reviews - Het Parool.jpg

Het Parool - PS

"Flamberen was daarvan veruit het spectaculairst: in restaurants als Dikker & Thijs en Excelsior sloegen regelmatig de vlammen door de zaak, in de heel klassieke Parijse zaken zie je het nog steeds wel eens en de afgelopen week kwamen we het ineens ook in Amsterdam weer tegen."


AMAG Magazine (ENG)

"Thijs by Dikker & Thijs is a new hotspot in town. The ultimate restaurant for a lunch or dinner when you are visiting Amsterdam. Thijs is located in the historic warehouse and breath the culinary history of Amsterdam with stories that go back the late 18th century. "

Frans Restaurant - Thijs by Dikker & Thijs - Reviews - AMAG Magazine.png

Talkies Magazine

"Het opnieuw geopende restaurant Thijs by Dikker &thijs is een plek waar het stedelijke heden samenkomt met het rijke verleden in een achtiende eeuws pakhuis. Zo leerde de eerste Nederlandse driesterrenchef Cees Helder hier lammeren uitbenen en Joop Braahekke kon er voor het eerst met grandeur aan de gang."

Frans Restaurant - Thijs by Dikker & Thijs - Reviews - Talkies Magazine.png

ELLE Eten

"Van klassiek naar hip en modern: Na het 100-jarige jubileum heeft hotel Dikker & Thijs zijn restaurant Thijs in een nieuwe frisse jas gestoken. Wie dacht dat schildpaddensoep uit blik een succes zou worden in Nederland had gelijk. Dikker & Thijs verdiende er zelfs een michelinster mee. Het was de eerste Franse delicatessenzaak met streekproducten die klaargemaakt werden in het bijbehorende restaurant."

Klik hier voor het volledige artikel