
PS Het Parool
Flamberen was daarvan veruit het spectaculairst: in restaurants als Dikker & Thijs en Excelsior sloegen regelmatig de vlammen door de zaak, in de heel klassieke Parijse zaken zie je het nog steeds wel eens en de afgelopen week kwamen we het ineens ook in Amsterdam weer tegen.

Bourgondisch Amsterdam
Bij de naam Dikker & Thijs gaat er in jouw koppie ongetwijfeld een belletje rinkelen. Hier maakte Amsterdam in de eerste helft van de vorige eeuw kennis met de pareltjes uit de traditionele Franse keuken. Anno 2017 is er nog steeds volop reden om er met een lege maag op bezoek te gaan. In de prachtige Prinsenkleder zit Thijs by Dikker & Thijs. Wij kiezen voor een boterzachte Bavette met haricots verts en in de oven gegaarde kabeljauw met mossel-saffraansaus.

Elle Eten
Van klassiek naar hip en modern: Na het 100-jarige jubileum heeft hotel Dikker & Thijs zijn restaurant Thijs in een nieuwe frisse jas gestoken.
Wie dacht dat schildpaddensoep uit blik een succes zou worden in Nederland had gelijk. Dikker & Thijs verdiende er zelfs een michelinster mee. Het was de eerste Franse delicatessenzaak met streekproducten die klaargemaakt werden in het bijbehorende restaurant.

Glamour
Mocht je in het centrum van Amsterdam zijn, plof dan gerust neer bij Thijs by Dikker & Thijs. Het historische restaurant aan de Prinsengracht. De horecaliefhebber kende de plek al jaren als een klassiek Frans restaurant. Een mega update leert je dat Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier de Franse keuken naar Nederland bracht.

Chefs friends
We hebben een Franse bistrokaart, maar wel een die Bourgondisch is vertel Norbert Steens als mijn partner en ik plaatsnemen. Samen met zijn Koks tekent hij nog wel voor de menukaart. Daarop Klassieke Franse gerechten als steak tartare, bavette, tarte tartin en crème brûlée.

Barts Boekje
Er zijn van die restaurants in Amsterdam, die ken je wel, je weet dat het er best oke is, en toch kom je er nooit. Midden in de stad op de hoek van de Prinsengracht en de Leidsestraat staat er zo een: hotel en restaurant Dikker & Thijs dat al 120 jaar in een fantastisch, eeuwenoud rood bakstenen bakstenen gebouw huis. Thijs by Dikker & Thijs is een ongedwongen restaurant in smalle souterrain waarbij er gezellige lange banken en stoelen staan.

Dishtales
In the midst of all the bustling, touristic energy of Amsterdam lies a stunning, monmental building. Back in the days this used to be a warehouse. Today, the fine people of Amsterdam know it as the Dikker & Thijs boutique hotel. Underneath this majestic building lies a cute litlle, bistro style restaurant called Thijs.
Klik hier voor het volledige artikel

Jan magazine
Wie wel eens over de Leidsestraat in Amsterdam loopt, heeft ze vast wel eens gezien: de blauwe neonletters Dikker & Thijs op de gevel boven de Etos. Hier zat vroeger een restaurant voor Oesters, Kreeft en kaviaar, dat in de jaren vijftig grote naam en faam verwierf. Vandaag gaan ze bij Thijs by Dikker & Thijs boor dat lekkere brasseriegevoel. Je hebt er altijd goede gerechten waarom een steak tartaat, salade nicoise en boerderijkip met Franse frieten.
Klik hier voor het hele artikel

Talkies Magazine
Het opnieuw geopende restaurant Thijs by Dikker &thijs is een plek waar het stedelijke heden samenkomt met het rijke verleden in een achtiende eeuws pakhuis. Zo leerde de eerste Nederlandse driesterrenchef Cees Helder hier lammeren uitbenen en Joop Braahekke kon er voor het eerst met grandeur aan de gang.

AMAG Magazine
Thijs by Dikker & Thijs is a new hotspot in town. The ultimate restaurant for a lunch or dinner when you are visiting Amsterdam. Thijs is located in the historic warehouse and breath the culinary history of Amsterdam with stories that go back the late 18th century.

De Restaurant Krant
In 1915 liet Dikker & Thijs Nederland verassende smaken proeven. Tegenwoordig is dat stedelijker en extraverter, maar met een knipoog naar de culinaire traditie en nog altijd in het oorspronkelijke pand aan de Prinsengracht. De grondlegger van de Nederlandse eetcultuur presenteert zich opnieuw met een volgende generatie culinaire geschiedenisschrijvers.

Catch 52
het hotel Dikker & Thijs, en dat komt vooral door hun culinaire herkomst bestaat namelijk uit verhalen. Onzettend veel verhalen. Over de stad zelf, over de manier hoe zij Amsterdam en dus Nederland lieten kennismaken met de Franse Cuisine, over luxe delicatessen, over een michelinster, over de Nederlandse chefs van niveau die hier gewerkt hebben. En al die verhalen verdienen het om bij stil te staan.

BySam
Ok, laten we ergens in het centrum meeten om een hapje te eten, spreek je af met je foodie frieds. Maar waar dan? Gewoon een goede hap, dat niet meteen een aanslag maakt op je bankrekening, dan is er altijd Thijs by Dikker & Thijs. Een no-nonsense Frans restaurant aan de gracht. Bij Thijs zijn ze zo lief, hoe leuk is dat!

Fabulouscity
Bij Thijs op de Prinsengracht 438 leerde de eerste Nederlandse drie sterren chef Cees Helder lammeren uitbenen en Joop Braakhekke kon er voor het eerst met grandeur aan de gang terwijl Bob Mata de gasten vermaakte met zijn pianospel.

Winq Magazine
Een restaurant met een enorme historie. Zo heeft naamgever van het restaurant Henri Thijs persoonlijk de Franse keuken naar Nederland gebracht. En kregen ze in 1957 als een van de eerste restaurant van Nederland een Michelin ster. Maar tijden veranderen, tijd voor vernieuwing!
Klik hier voor de website van Winq

Missset Horeca
Het restaurant van Dikker & Thijs, dat vorig jaar 100 jaar bestond, heeft een restyling achter de rug en gaat verder als Thijs by Dikker en Thijs. Het beroemde restaurant stond aan de wieg van grote culinaire stappen in Nederland.

Sneakers and Smoothies
Thijs by Dikker & Thijs is een tent die eigenlijk al jaaaaaren bestaat. Heb je ouders die vroeger in Amsterdam gewoond hebben? Dan kennen ze het ongetwijfeld. Ooit haalden ze bij Dikker en Thijs de Franse keuken namelijk naar Nederland. Amsterdam om precies te zijn.
Klik hier voor het volledige artikel

NSMBL
Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.
Dikker & Thijs is een waar begrip in Amsterdam. Het was het eerste restaurant dat de Franse keuken naar Nederland bracht en een van de eersten die een Michelinster ontving. Het restaurant verwierf veel bekendheid door haar authentieke Franse delicatessen.

Catch52
Het restaurant van Dikker & Thijs is in een nieuw jasje gestoken. Moderner, toegankelijker en dat proef je ook terug in de keuken. Tip: de oester-pairing met bier van Two chefs Brewing. Die zagen wij nog niet eerder op de kaart staan.

Beaufood
We gingen eten bij een oud pareltje in Amsterdam dat in een nieuw jasje is gestoken. Thijs by Dikker & Thijs bevindt zich in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht en liet Nederland in 1915 in een delicatessenzaak kennis maken met toen nog voor veel mensen onbekende smaken.

Daily Cappuccino
Het nieuwe Thijs opent op 25 mei de deuren, zo luidde het persbericht dat we onlangs ontvingen. Het nieuwe Thijs? Een keuken die stedelijker en extraverter is, maar met een knipoog naar de culinaire traditie, aldus de gepassioneerde Melle van Uden. Het leuke van Thijs is dat je echt een avondje traditioneel, Frans eten krijgt. Maar toch met een Urban touch.

Gentlemen's Watch
Onder de naam Thijs by Dikker & Thijs wordt sinds mei 2016 een nieuw hoofdstuk aan de geschiedschrijving toegevoegd. In het iets onder straatniveau gelegen restaurant het het traditionele linnengoed plaats gemaakt voor houten tafels en elegant ingezette industriele details. Het geeft het restaurant een ongedwongen sfeer die past bij de vriendelijk geprijsde menukaart.

The Urbanites
Dikker & Thijs. Het zijn twee namen die klinken als een gezellig duo dat samen kattenkwaad uithaalt. Een duo was het zeker, maar dan eerder met culinaire fratsen. Vandaag de dag is de combinatie afgeslankt tot een hotel en restaurant Thijs by Dikker & Thijs. En dat restaurant is onlangs helemaal omgegooid qua concept: een Franse slag.

Society World Magazine
Eerst even terug in de tijd. In 1995 werd het Dikker & Thijs Hotel overgenomen door de huidige eigenaren. De hotelkamers zijn in de loop der jaren grondig gerenoveerd en uigebreid naar 42 stuks. Restaurant de Prinsenkelder sloot in 2008, in mei van 2016 opende Thijs by Dikker & Thijs, een restaurant met een Franse kaart dat zeven dagen per week open is voor lunch en diner en daarmee een lange culinaire traditie voortzet.

The Lion Kitchen
Bij mijn vader ging er direct een belletje rinkelen toen we vertelden dat we gingen eten bij Dikker & Thijs. Bestaat dat nog? vroeg hij direct. Nou en of! Sterker, het restaurant heeft een mega restyling gehad en is weer terug in de race. Het was een plek waar mijn vader vroeger maar al te graag ging lunchen wanneer zijn ouders hem kwamen opzoeken in de grote stad.

Manify
In het hartje Amsterdam zijn er twee Franse culinaire hotspots herrezen. Herrezen, omdat beide restaurants eigenlijk al lang naam hebben gemaakt. Thijs by Dikker & Thijs serveert Franse klassiekers met een moderne Amsterdamse trist. Je kan er echt ontzettend goed eten en dat in combinatie met een zeer toegankelijke, gezellige sfeer.

























