Dikker & Thijs
Dikker & Thijs | Hotel Amsterdam
Dikker & Thijs | Hotel Amsterdam
Dikker & Thijs
Hotel Amsterdam
PS Het Parool
PS Het Parool

PS Het Parool

Flamberen was daarvan veruit het spectaculairst: in restaurants als Dikker & Thijs en Excelsior sloegen regelmatig de vlammen door de zaak, in de heel klassieke Parijse zaken zie je het nog steeds wel eens en de afgelopen week kwamen we het ineens ook in Amsterdam weer tegen.

Bourgondisch Amsterdam

Bourgondisch Amsterdam

Bij de naam Dikker & Thijs gaat er in jouw koppie ongetwijfeld een belletje rinkelen. Hier maakte Amsterdam in de eerste helft van de vorige eeuw kennis met de pareltjes uit de traditionele Franse keuken. Anno 2017 is er nog steeds volop reden om er met een lege maag op bezoek te gaan. In de prachtige Prinsenkleder zit Thijs by Dikker & Thijs. Wij kiezen voor een boterzachte Bavette met haricots verts en in de oven gegaarde kabeljauw met mossel-saffraansaus.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Elle Eten

Elle Eten

Van klassiek naar hip en modern: Na het 100-jarige jubileum heeft hotel Dikker & Thijs zijn restaurant Thijs in een nieuwe frisse jas gestoken.
Wie dacht dat schildpaddensoep uit blik een succes zou worden in Nederland had gelijk. Dikker & Thijs verdiende er zelfs een michelinster mee. Het was de eerste Franse delicatessenzaak met streekproducten die klaargemaakt werden in het bijbehorende restaurant.

Glamour

Glamour

Mocht je in het centrum van Amsterdam zijn, plof dan gerust neer bij Thijs by Dikker & Thijs. Het historische restaurant aan de Prinsengracht. De horecaliefhebber kende de plek al jaren als een klassiek Frans restaurant. Een mega update leert je dat Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier de Franse keuken naar Nederland bracht.

Klik hier voor het volledige artikel

Chefs friends

Chefs friends

We hebben een Franse bistrokaart, maar wel een die Bourgondisch is vertel Norbert Steens als mijn partner en ik plaatsnemen. Samen met zijn Koks tekent hij nog wel voor de menukaart. Daarop Klassieke Franse gerechten als steak tartare, bavette, tarte tartin en crème brûlée.

Klik hier voor het volledige artikel

Barts Boekje

Barts Boekje

Er zijn van die restaurants in Amsterdam, die ken je wel, je weet dat het er best oke is, en toch kom je er nooit. Midden in de stad op de hoek van de Prinsengracht en de Leidsestraat staat er zo een: hotel en restaurant Dikker & Thijs dat al 120 jaar in een fantastisch, eeuwenoud rood bakstenen bakstenen gebouw huis. Thijs by Dikker & Thijs is een ongedwongen restaurant in smalle souterrain waarbij er gezellige lange banken en stoelen staan.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dishtales

Dishtales

In the midst of all the bustling, touristic energy of Amsterdam lies a stunning, monmental building. Back in the days this used to be a warehouse. Today, the fine people of Amsterdam know it as the Dikker & Thijs boutique hotel. Underneath this majestic building lies a cute litlle, bistro style restaurant called Thijs.

Klik hier voor het volledige artikel

Jan magazine

Jan magazine

Wie wel eens over de Leidsestraat in Amsterdam loopt, heeft ze vast wel eens gezien: de blauwe neonletters Dikker & Thijs op de gevel boven de Etos. Hier zat vroeger een restaurant voor Oesters, Kreeft en kaviaar, dat in de jaren vijftig grote naam en faam verwierf. Vandaag gaan ze bij Thijs by Dikker & Thijs boor dat lekkere brasseriegevoel. Je hebt er altijd goede gerechten waarom een steak tartaat, salade nicoise en boerderijkip met Franse frieten.

Klik hier voor het hele artikel

Talkies Magazine

Talkies Magazine

Het opnieuw geopende restaurant Thijs by Dikker &thijs is een plek waar het stedelijke heden samenkomt met het rijke verleden in een achtiende eeuws pakhuis. Zo leerde de eerste Nederlandse driesterrenchef Cees Helder hier lammeren uitbenen en Joop Braahekke kon er voor het eerst met grandeur aan de gang.

AMAG Magazine

AMAG Magazine

Thijs by Dikker & Thijs is a new hotspot in town. The ultimate restaurant for a lunch or dinner when you are visiting Amsterdam. Thijs is located in the historic warehouse and breath the culinary history of Amsterdam with stories that go back the late 18th century. 

De Restaurant Krant

De Restaurant Krant

In 1915 liet Dikker & Thijs Nederland verassende smaken proeven. Tegenwoordig is dat stedelijker en extraverter, maar met een knipoog naar de culinaire traditie en nog altijd in het oorspronkelijke pand aan de Prinsengracht. De grondlegger van de Nederlandse eetcultuur presenteert zich opnieuw met een volgende generatie culinaire geschiedenisschrijvers. 

Klik hier voor het volledige artikel

Catch 52

Catch 52

het hotel Dikker & Thijs, en dat komt vooral door hun culinaire herkomst bestaat namelijk uit verhalen. Onzettend veel verhalen. Over de stad zelf, over de manier hoe zij Amsterdam en dus Nederland lieten kennismaken met de Franse Cuisine, over luxe delicatessen, over een michelinster, over de Nederlandse chefs van niveau die hier gewerkt hebben. En al die verhalen verdienen het om bij stil te staan.

BySam

BySam

Ok, laten we ergens in het centrum meeten om een hapje te eten, spreek je af met je foodie frieds. Maar waar dan? Gewoon een goede hap, dat niet meteen een aanslag maakt op je bankrekening, dan is er altijd Thijs by Dikker & Thijs. Een no-nonsense Frans restaurant aan de gracht. Bij Thijs zijn ze zo lief, hoe leuk is dat!

Klik hier voor het volledige artikel

Fabulouscity

Fabulouscity

Bij Thijs op de Prinsengracht 438 leerde de eerste Nederlandse drie sterren chef Cees Helder lammeren uitbenen en Joop Braakhekke kon er voor het eerst met grandeur aan de gang terwijl Bob Mata de gasten vermaakte met zijn pianospel. 

Klik hier voor het volledige artikel

Winq Magazine

Winq Magazine

Een restaurant met een enorme historie. Zo heeft naamgever van het restaurant Henri Thijs persoonlijk de Franse keuken naar Nederland gebracht. En kregen ze in 1957 als een van de eerste restaurant van Nederland een Michelin ster. Maar tijden veranderen, tijd voor vernieuwing!

Klik hier voor de website van Winq

Missset Horeca

Missset Horeca

Het restaurant van Dikker & Thijs, dat vorig jaar 100 jaar bestond, heeft een restyling achter de rug en gaat verder als Thijs by Dikker en Thijs. Het beroemde restaurant stond aan de wieg van grote culinaire stappen in Nederland. 

Klik hier voor het volledige artikel

Sneakers and Smoothies

Sneakers and Smoothies

Thijs by Dikker & Thijs is een tent die eigenlijk al jaaaaaren bestaat. Heb je ouders die vroeger in Amsterdam gewoond hebben? Dan kennen ze het ongetwijfeld. Ooit haalden ze bij Dikker en Thijs de Franse keuken namelijk naar Nederland. Amsterdam om precies te zijn. 

Klik hier voor het volledige artikel

NSMBL

NSMBL

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. 

Dikker & Thijs is een waar begrip in Amsterdam. Het was het eerste restaurant dat de Franse keuken naar Nederland bracht en een van de eersten die een Michelinster ontving. Het restaurant verwierf veel bekendheid door haar authentieke Franse delicatessen.

Klik hier voor het volledige artikel

Catch52

Catch52

Het restaurant van Dikker & Thijs is in een nieuw jasje gestoken. Moderner, toegankelijker en dat proef je ook terug in de keuken. Tip: de oester-pairing met bier van Two chefs Brewing. Die zagen wij nog niet eerder op de kaart staan. 

Klik hier voor het volledige artikel

Beaufood

Beaufood

We gingen eten bij een oud pareltje in Amsterdam dat in een nieuw jasje is gestoken. Thijs by Dikker & Thijs bevindt zich in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht en liet Nederland in 1915 in een delicatessenzaak kennis maken met toen nog voor veel mensen onbekende smaken.

Daily Cappuccino

Daily Cappuccino

Het nieuwe Thijs opent op 25 mei de deuren, zo luidde het persbericht dat we onlangs ontvingen. Het nieuwe Thijs? Een keuken die stedelijker en extraverter is, maar met een knipoog naar de culinaire traditie, aldus de gepassioneerde Melle van Uden. Het leuke van Thijs is dat je echt een avondje traditioneel, Frans eten krijgt. Maar toch met een Urban touch. 

Gentlemen's Watch

Gentlemen's Watch

Onder de naam Thijs by Dikker & Thijs wordt sinds mei 2016 een nieuw hoofdstuk aan de geschiedschrijving toegevoegd. In het iets onder straatniveau gelegen restaurant het het traditionele linnengoed plaats gemaakt voor houten tafels en elegant ingezette industriele details. Het geeft het restaurant een ongedwongen sfeer die past bij de vriendelijk geprijsde menukaart.

 

The Urbanites

The Urbanites

Dikker & Thijs. Het zijn twee namen die klinken als een gezellig duo dat samen kattenkwaad uithaalt. Een duo was het zeker, maar dan eerder met culinaire fratsen. Vandaag de dag is de combinatie afgeslankt tot een hotel en restaurant Thijs by Dikker & Thijs. En dat restaurant is onlangs helemaal omgegooid qua concept: een Franse slag.

Klik hier voor het volledige artikel

Society World Magazine

Society World Magazine

Eerst even terug in de tijd. In 1995 werd het Dikker & Thijs Hotel overgenomen door de huidige eigenaren. De hotelkamers zijn in de loop der jaren grondig gerenoveerd en uigebreid naar 42 stuks. Restaurant de Prinsenkelder sloot in 2008, in mei van 2016 opende Thijs by Dikker & Thijs, een restaurant met een Franse kaart dat zeven dagen per week open is voor lunch en diner en daarmee een lange culinaire traditie voortzet.

The Lion Kitchen

The Lion Kitchen

Bij mijn vader ging er direct een belletje rinkelen toen we vertelden dat we gingen eten bij Dikker & Thijs. Bestaat dat nog? vroeg hij direct. Nou en of! Sterker, het restaurant heeft een mega restyling gehad en is weer terug in de race. Het was een plek waar mijn vader vroeger maar al te graag ging lunchen wanneer zijn ouders hem kwamen opzoeken in de grote stad.

Klik hier voor het volledige artikel

Manify

Manify

In het hartje Amsterdam zijn er twee Franse culinaire hotspots herrezen. Herrezen, omdat beide restaurants eigenlijk al lang naam hebben gemaakt. Thijs by Dikker & Thijs serveert Franse klassiekers met een moderne Amsterdamse trist. Je kan er echt ontzettend goed eten en dat in combinatie met een zeer toegankelijke, gezellige sfeer.

Klik hier voor het volledige artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Previous Next
PS Het Parool
Bourgondisch Amsterdam
Elle Eten
Glamour
Chefs friends
Barts Boekje
Dishtales
Jan magazine
Talkies Magazine
AMAG Magazine
De Restaurant Krant
Catch 52
BySam
Fabulouscity
Winq Magazine
Missset Horeca
Sneakers and Smoothies
NSMBL
Catch52
Beaufood
Daily Cappuccino
Gentlemen's Watch
The Urbanites
Society World Magazine
The Lion Kitchen
Manify
Dikker & Thijs Hotel Amsterdam
444 Prinsengracht,
Amsterdam, NH, 1017 KE,
Netherlands
+31206201212 info@dtfh.nl
Hours
Mon All Day
Tue All Day
Wed All Day
Thu All Day
Fri All Day
Sat All Day
Sun All Day

ADRES

Thijs by Dikker & Thijs
Prinsengracht 438
1017 KE, Amsterdam


+31 (0)20 625 0150

info@thijsbydikkerenthijs.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 - 16:00
Dinsdag: 09:30 - 22:00
Woensdag: 09:30 - 22:00
Donderdag: 09:30 - 22:00
Vrijdag: 09:30 - 22:00
Zaterdag: 09:30 - 22:00
Zondag: 09:30 - 16:00

Privacy- en cookiebeleid

Copyright 2018