Geschiedenis van Dikker & Thijs

 

In 1895 legt Frederik Wilhelm Dikker met zijn beroemde winkel en oestersalon Dikker & Co. het fundament voor het latere Dikker & Thijs. 

 

Henri J.J.A. Thijs wordt in 1915 zijn zakenpartner en in 1921 openen zij gezamenlijk Dikker & Thijs in het statige hoekpand aan de Prinsengracht/Leidsestraat. Een winkel voor lekkerbekken waar de voorbijgangers zich vergapen aan de in de etalage uitgestalde lekkernijen als oesters, kreeft en kaviaar.

Dikker & Thijs is dé leverancier van delicatessen en primeurs en krijgt zo een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine.

Uniek is vooral de combinatie delicatessenwinkel en een restaurant. In 1957 krijgt het restaurant een van de eerste Michelinsterren toebedeeld en wordt Dikker & Thijs een broedplaats wordt waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. 

 

Lees de complete geschiedenis in het boek "Primeurs & delicatessen. Hoe Nederland leerde eten".

Te bestellen bij bol.com of bekijk de Foodtube-video

 
 Fredrik Wilhelm Dikker

Fredrik Wilhelm Dikker

Henri Thijs serveert-Monique Kelders005.jpg
 Henri Thijs in 1936

Henri Thijs in 1936